Maptest

Dit is tekst.

Dit is tekst.

 

Enquête cervixscreening

Werk jij in de huisartsenpraktijk? Wil jij de enquête invullen over cervixscreening van de NVDA en Bevolkingsonderzoek Nederland?

Geweld tegen hulpverleners = altijd celstraf!

De NVDA vindt dat geweld tegen hulpverleners altijd met een celstraf bestraft moet worden!

Loonsverhoging van minimaal 8% voor ziekenhuismedewerkers

Na maandenlang actievoeren en de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, hebben de vakbonden met de NVZ afspraken gemaakt over een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Korting op je zorgverzekering voor leden NVDA bij IZZ

Als NVDA-lid kun je een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering afsluiten bij IZZ. Overstappen kan tot en met 31 december 2019.

Na 45 jaar doktersassistent met pensioen

Doktersassistent Ans Smit gaat op 1 januari 2020 met pensioen. Zij heeft dan 45 jaar als doktersassistent gewerkt én altijd in huisartsenpraktijk de Appel in Hilversum.

Geactualiseerde bureaukaart huisartsenteam

Deze week is de bureaukaart huisartsenteam geactualiseerd. In deze versie zijn additionele vragen opgenomen over de situatie trombose en trombocytopenie rondom AstraZeneca, de nieuwe adviezen van de gezondheidsraad-VWS en informatie ten aanzien van het Janssen-vaccin.

Landelijk onderzoek digitale vaardigheden Huisartsenzorg

Beschik jij over de benodigde digitale vaardigheden voor jouw werk? Kom erachter in 15 minuten! Wij nodigen je uit om mee te doen aan het landelijke onderzoek naar de digitale vaardigheden van de zorgprofessionals uit de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep.

Beleid zorgbonus niet te volgen

De NVDA vindt het beleid van minister Van Ark als het gaat om de zorgbonus van € 500 netto niet te volgen. Doktersassistenten en triagisten hebben er recht op en regel het dus.

Vaccinatie zorgmedewerkers ziekenhuizen en huisartsenzorg

De NVDA heeft namens de leden aan het ministerie van VWS verduidelijking gevraagd. Op basis van alle (verwarrende) berichten over het stoppen met vaccineren met AstraZeneca onder de 60 jaar en het beschikbaar stellen van 35.000 Janssen vaccins aan zorgmedewerkers in de ziekenhuizen. 

Thuiswerkregeling huisartsenzorg per 1 mei 2021

In de cao 2021 voor de huisartsenzorg is een thuiswerkregeling afgesproken. De cao-partijen hebben de ingangsdatum van de thuiswerkregeling vastgesteld op 1 mei 2021.

Ga samen het gesprek aan

Ga in gesprek met je leidinggevende over wat jij nodig hebt en hoe je leidinggevende jou daarbij kan helpen. Er zijn gesprekskaarten die jullie kunnen helpen om met elkaar het gesprek aan te gaan. Zo zorgen jullie samen voor de optimale werksfeer en meer werkplezier.

De Jonge: voorlopig geen prik AstraZeneca voor mensen onder de 60

Mensen onder de 60 jaar worden voorlopig niet meer met het coronavaccin van AstraZeneca ingeënt. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) donderdag bekendgemaakt. Hij volgt daarmee een spoedadvies van de Gezondheidsraad op.

Vragen van patiënten over 2e pauze AstraZeneca

Afgelopen vrijdag heeft het Ministerie van VWS besloten om het vaccineren met AstraZeneca voor de tweede keer te pauzeren. Zie hierover ons eerdere bericht. Dit kan voor veel onrust en vragen zorgen vanuit de patiënten en wellicht meer telefoontjes voor jou als doktersassistent zijnde.

Nieuwe pauze vaccineren met AstraZeneca voor mensen onder de 60 jaar

Het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten om het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca per direct te pauzeren tot en met woensdag voor personen onder de 60 jaar (geboren in 1961 of later).

Bestel campagnematerialen voor PUUR rookvrij

De campagne PUUR rookvrij zet mensen die roken op een positieve manier aan tot het doen van een effectieve stoppoging. Als doktersassistent ben jij ook belangrijk voor een succesvolle stoppoging. Bestel op Puurvoorprofs.nl posters, flyers en visitekaartjes van PUUR rookvrij.

Enquête gebruik wachtkamerfilmpjes griep- en pneumokokkenvaccinaties

Werk jij als doktersassistent binnen een huisartsenpraktijk? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening! Samen met het RIVM onderzoeken wij hoe jullie het gebruik van wachtkamerfilmpjes tijdens de griep- en pneumokokkenvaccinaties hebben ervaren.

SSFH zet Stimuleringsregeling stageplaatsen ook in 2021 voort

Steeds meer organisaties in de huisartsen- en eerstelijnszorg hebben een tekort aan personeel. Dit komt mede door een verschuiving van zorgtaken naar de eerstelijnszorg en het gebrek aan stageplaatsen waardoor nieuwe instroom beperkt is. Regionale organisaties hebben vaak mooie innovatieve ideeën om het tekort aan te pakken en meer stageplaatsen te creëren.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg