Maptest

Dit is tekst.

Dit is tekst.

 

Enquête cervixscreening

Werk jij in de huisartsenpraktijk? Wil jij de enquête invullen over cervixscreening van de NVDA en Bevolkingsonderzoek Nederland?

Geweld tegen hulpverleners = altijd celstraf!

De NVDA vindt dat geweld tegen hulpverleners altijd met een celstraf bestraft moet worden!

Loonsverhoging van minimaal 8% voor ziekenhuismedewerkers

Na maandenlang actievoeren en de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, hebben de vakbonden met de NVZ afspraken gemaakt over een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Korting op je zorgverzekering voor leden NVDA bij IZZ

Als NVDA-lid kun je een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering afsluiten bij IZZ. Overstappen kan tot en met 31 december 2019.

Na 45 jaar doktersassistent met pensioen

Doktersassistent Ans Smit gaat op 1 januari 2020 met pensioen. Zij heeft dan 45 jaar als doktersassistent gewerkt én altijd in huisartsenpraktijk de Appel in Hilversum.

Meld ons onveilige Covid-19 situaties bij patiëntcontact

Zoals jullie weten zijn wij niet tevreden met de uitkomsten over het vaccinatieschema in het akkoord tussen huisartsen en het ministerie. Het komt er op neer dat doktersassistenten pas half februari voor vaccinatie in aanmerking komen er vanuit gaande dat het AstraZeneca-vaccin dan ook beschikbaar is. Wij pleiten nog steeds voor voorrang.

Brief minister en praktijk sluiten niet op elkaar aan

Vandaag heeft de NVDA in een persbericht het onbegrip uitgesproken over het vaccinatieschema in het akkoord tussen huisartsen en het ministerie. Dat komt er op neer dat doktersassistenten pas half februari voor vaccinatie in aanmerking komen. Geen voorrang dus zoals de huisartsen, onbegrijpelijk!

Wel intensief fysiek patiëntencontact, maar zelf géén voorrang bij Covid19-vaccinatie

Doktersassistenten krijgen als het aan de minister van VWS ligt, géén voorrang bij vaccinatie tegen Covid19. Zo blijkt uit het akkoord dat gisteren gesloten is tussen de huisartsen en de minister. Doktersassistenten lopen dus meer gevaar, want zij hebben dagelijks fysiek contact met patiënten.

Vaccineren van huisartsen en spoedzorgmedewerkers start nog deze week

Deze en volgende week worden de huisartsen en het personeel betrokken bij directe COVID-spoedzorg gevaccineerd. Door de snelle opkomst van de Britse variant van het coronavirus is nu toch gekozen om alle huisartsen in de komende twee weken te vaccineren met het Moderna-vaccin.

Wijziging portfolio: vanaf januari 2021 punten NVDA lidmaatschap niet meer zelf in te vullen

Vanaf januari 2021 is het niet meer mogelijk de twee punten voor het NVDA lidmaatschap zelf in te voeren in je portfolio. Als je jouw kabiznummer in je profielpagina hebt ingevuld op de NVDA site dan worden voortaan de 2 punten voor het lidmaatschap van de NVDA automatisch door ons bijgeschreven in je portfolio van het Kwaliteitsregister Doktersassistent. 

NVDA-meldpunt vaccinatiehulp in gesprek met GGD’en

De NVDA heeft inmiddels contact gezocht met alle 25 regionale GGD’en. En er zijn GGD’en die zeker interesse hebben in doktersassistenten om te vaccineren, maar nog zoekende zijn of, hoeveel mensen ze wanneer nodig hebben.

Maak kans op een gratis webinar scholing cervixscreening

Voor de 15e keer vindt deze week de Europese Week van de baarmoederhalspreventie plaats. In deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor baarmoederhalskanker. 

Overleg onderhandelingen cao UMC’s

Vrijdag 15 januari hebben de cao-delegatie van de NFU en de vakbonden met elkaar overlegd over de cao voor de medewerkers van de universitair medische centra. Nu’91 vertegenwoordigt hierin de doktersassistenten namens de NVDA.

Actuele informatie rondom COVID-19-vaccinatie

De afgelopen weken is de NVDA intensief betrokken geweest bij diverse overleggen met o.a. het RIVM, LHV en SNPG. We praten en denken mee over de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie om de grote uitdaging  waar de huisartsenpraktijken en de doktersassistenten straks voor staan soepel te laten verlopen.

Webinar COVID-19-vaccinatie zeer nuttig

Op 13 januari 2021 organiseerde medischescholing.nl samen met samen met NHG, LHV, het ministerie van VWS en het RIVM een webinar over de Covid-19-vaccinatie.

Minister komt afspraken over vaccineren huisartsenteam niet na

Ondanks de afspraken heeft minister De Jonge besloten dat het huisartsenteam in januari niet met voorrang wordt gevaccineerd. ‘Écht onbegrijpelijk’, aldus NVDA-voorzitter Kees Gillis.

Praktijkenquête huisartsenzorg voor het Skillmix-instrument

Het Nivel bevraagt alle huisartsenpraktijken via een jaarlijkse enquête. De huisartsenzorg in Nederland wordt namelijk op de proef gesteld: spanningen op de arbeidsmarkt, hoge werkdruk, implementatie van online inzage in het patiëntdossier en natuurlijk de coronacrisis.

Contact

NVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg