Maptest

Dit is tekst.

Dit is tekst.

 

Enquête cervixscreening

Werk jij in de huisartsenpraktijk? Wil jij de enquête invullen over cervixscreening van de NVDA en Bevolkingsonderzoek Nederland?

Geweld tegen hulpverleners = altijd celstraf!

De NVDA vindt dat geweld tegen hulpverleners altijd met een celstraf bestraft moet worden!

Loonsverhoging van minimaal 8% voor ziekenhuismedewerkers

Na maandenlang actievoeren en de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, hebben de vakbonden met de NVZ afspraken gemaakt over een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Korting op je zorgverzekering voor leden NVDA bij IZZ

Als NVDA-lid kun je een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering afsluiten bij IZZ. Overstappen kan tot en met 31 december 2019.

Na 45 jaar doktersassistent met pensioen

Doktersassistent Ans Smit gaat op 1 januari 2020 met pensioen. Zij heeft dan 45 jaar als doktersassistent gewerkt én altijd in huisartsenpraktijk de Appel in Hilversum.

Start PUUR rookvrij voor ouders

Vanaf 19 mei is de landelijke campagne PUUR rookvrij weer zichtbaar. Voor lang niet iedereen is bekend dat het ook schadelijk is voor de gezondheid van kinderen als iemand alleen buiten rookt.

Arbocatalogus huisartsenzorg

De arbocatalogus is een op maat gemaakt oplossingenboek voor arbo-risico’s die in huisartsenpraktijken en op huisartsenposten kunnen voorkomen. Hierin staan arbo-oplossingen voor kantoorwerk, omgevingsfactoren, gevaarlijke stoffen, infectiegevaar en ongewenst gedrag in huisartsenpraktijken en op huisartsenposten.

Plekken vrij voor scholing: Mijn kind is ziek: triage en communicatie

In de huisartsenpraktijk krijg je als doktersassistent vaak ouders of verzorgers van zieke kinderen aan de telefoon. In deze scholing behandelt docent dr. Paul Ram de meest voorkomende kinderziekten en de mogelijke complicaties.

STAP-budget voor opleiden

Wil je je als werkzoekende omscholen tot doktersassistent? Of wil je als werkende een subsidie voor een training, cursus of opleiding? Er is een STAP-budget (STimulering Arbeidsmarkt Positie) van maximaal € 1.000 per jaar voor scholing en ontwikkeling.

Digitale huisartsenposten?

De NVDA vindt dat digitale huisartsenposten een interessante ontwikkeling kunnen worden om de efficiëntie en werkdruk in de huisartsenposten te verminderen. Aan de andere kant vragen we ons af welke patiëntengroepen / leeftijdsgroepen digivaardig genoeg zijn om er gebruik van te kunnen maken en die van de doktersassistenten.

Regioscholing Tilburg 2022 Reanimatie en AED

Na een lange adempauze biedt NVDA-regio Tilburg de scholing ‘Reanimatie en AED’ aan op 8 juni 2022 (18.30 – 21.00 uur).

Online regioscholing Limburg – Pijn op de borst en CONCRETE-studie

Ben jij doktersassistent in Zuid-Limburg of regio’s Deventer, Zwolle, Apeldoorn of Groningen? NVDA-regio Limburg nodigt jou uit voor deze online scholing op 2 juni 2022 (19.00 – 21.15 uur).

Stagetekort in de regio aanpakken met subsidie

Het tekort aan stageplaatsen in de huisartsenzorg is in de ene regio nóg groter dan in de andere regio. Daarom verleent SSFH ook dit jaar weer subsidie aan innovatieve projecten in de regio die bijdragen aan meer stageplaatsen.

Geactualiseerde Handleiding Functiewaardering Huisartsenzorg 2022

Per 1 mei 2022 zal een geactualiseerde Handleiding Functiewaardering Huisartsenzorg (FWHZ) van toepassing zijn. Hierin zijn de geactualiseerde functiebeschrijvingen binnen de huisartsenzorg opgenomen. 

Herkennen jouw patiënten hartfalen?

Als doktersassistent kun je patiënten informeren over een test van de Hartstichting hoe ze erachter kunnen komen wanneer het verstandig is om met hun klachten naar de huisarts te gaan. Om hartfalen eerder te herkennen heeft de Hartstichting de Hartdagboek-app ontwikkeld.

Aanvragen groepskorting praktijken juni 2022

Een praktijk  met 10 of meer assistenten kan eenmaal per jaar, in de maand juni, een groepskorting aanvragen. Hiervoor geldt een vast kortingsbedrag van €125 per jaar. De praktijk kan de korting aanvragen door de 10 of meer namen en lidnummers van de assistenten te mailen naar ledenadmistratie@nvda.nl, onder vermelding van het bankrekeningnummer van de praktijk. 

Nieuwe campagne Samen Beslissen om een goed gesprek te beginnen

Helaas is samen Beslissen in de zorg nu nog te weinig ‘samen’ en worstelt minstens een kwart van de patiënten, vaak mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden, met samen beslissen. Zorgverleners op hun beurt overschatten de mate waarin zij samen beslissen.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg