Maptest

Dit is tekst.

Dit is tekst.

 

Enquête cervixscreening

Werk jij in de huisartsenpraktijk? Wil jij de enquête invullen over cervixscreening van de NVDA en Bevolkingsonderzoek Nederland?

Geweld tegen hulpverleners = altijd celstraf!

De NVDA vindt dat geweld tegen hulpverleners altijd met een celstraf bestraft moet worden!

Loonsverhoging van minimaal 8% voor ziekenhuismedewerkers

Na maandenlang actievoeren en de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, hebben de vakbonden met de NVZ afspraken gemaakt over een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Korting op je zorgverzekering voor leden NVDA bij IZZ

Als NVDA-lid kun je een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering afsluiten bij IZZ. Overstappen kan tot en met 31 december 2019.

Na 45 jaar doktersassistent met pensioen

Doktersassistent Ans Smit gaat op 1 januari 2020 met pensioen. Zij heeft dan 45 jaar als doktersassistent gewerkt én altijd in huisartsenpraktijk de Appel in Hilversum.

Gratis Webinar COVID19: ‘Huisartsen goed voorbereid op een tweede golf?’

Woensdag 30 september om 20.00 uur is er weer een COVID-19-webinar van het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl. Het thema is ‘Huisartsen goed voorbereid op een tweede golf?’ Dit webinar is ook voor doktersassistenten en triagisten.

De laatste donderdag van september: de dag van de triagist

Deze dag zet de NVDA alle triagisten in het zonnetje! Hun werk is van onschatbare waarde. Dit is de afgelopen maanden sinds de corona uitbraak maar weer eens extra gebleken. Dagelijks is het hun taak de aard en urgentie van telefoontjes naar de spoedpost in te schatten. Dit verdient waardering.

Vrijwilligersoverleg 2020: wat maakt jou uniek?

Menkelien en Sietsche namen de actieve leden van de NVDA mee op virtuele reis tijdens het vrijwilligersoverleg van de NVDA. Bewust van online naar offline… de wereld op zijn kop.

Ga in gesprek met je werkgever over de zorgbonus

Ben jij al (samen met je team) in gesprek gegaan met je werkgever over de aanvraag van de zorgbonus? De NVDA adviseert alle doktersassistenten en triagisten om samen met je collega’s je werkgever te vragen of, hoe en voor wie hij/zij de zorgbonus aanvraagt.

Ook voor ZZP’ers voorrang bij testen

ZZP’ers in de zorg kunnen ook voorrang krijgen bij testen. Vanaf 21 september is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een voorrangsprocedure om getest te kunnen worden op Covid-19. Solopartners, waarmee we vaker contact hebben, heeft een korte test ontwikkeld waarmee een ZZP’er kan aantonen dat zij/hij zelfstandige in de zorg is.

Doktersassistenten kunnen met voorrang testen

Vanaf maandag 21 september krijgen zorgmedewerkers en leraren tijdelijk prioriteit bij de coronatesten. Hiermee zijn mogelijk besmette doktersassistenten minder een gevaar voor de patiënt en hoeven ze minder lang te wachten op de uitslag, zodat ze weer eerder kunnen werken.

Wat betekent de miljoenennota voor doktersassistenten

Naast allerlei beleidsmaatregelen in de miljoenennota, is de NVDA blij met de erkenning in de troonrede en miljoenennota van de inspanningen die het zorgpersoneel tijdens de coronacrisis hebben geleverd.

Extra geld voor de zorg?

Het kabinet ziet op dit moment geen ruimte voor een extra structurele loonsverhoging voor alle medewerkers in de zorg. De reden: de economische ontwikkelingen en onzekerheden. ‘Er is simpelweg geen geld over om iets te doen voor de zorgmedewerkers’, aldus het kabinet.

NVDA ernstig bezorgd over stageplekken

Door corona is er de afgelopen maanden een groot tekort ontstaan aan stageplekken, met name voor mbo’ers. Dat geldt voor alle sectoren en zeker ook voor doktersassistenten in opleiding. De NVDA is ernstig bezorgd over deze ontwikkeling en zit niet stil.

Vakblad De Doktersassistent september 2020

Het nieuwste nummer van het vakblad de Doktersassistent ligt zaterdag op de mat. NVDA-leden kunnen hem nu (alvast) digitaal lezen.

Campagne hartfalen eerder herkennen

Naar schatting leven er in Nederland 255.000 mensen met niet-herkend hartfalen. Door hartfalen tijdig vast te stellen en goed te behandelen, kan progressie worden geremd en kunnen symptomen worden gereduceerd.

Iets voor jou? De NVDA zoekt twee bestuursleden

Wil jij ook bijdragen aan de ontwikkeling van je beroep? In het bestuur is nog plaats voor twee bestuursleden: één doktersassistent met aandachtsgebied Beroepsontwikkeling en één doktersassistent uit het werkveld ziekenhuizen. Iets voor jou?

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg