Maptest

Dit is tekst.

Dit is tekst.

 

Geweld tegen hulpverleners = altijd celstraf!

De NVDA vindt dat geweld tegen hulpverleners altijd met een celstraf bestraft moet worden!

Loonsverhoging van minimaal 8% voor ziekenhuismedewerkers

Na maandenlang actievoeren en de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, hebben de vakbonden met de NVZ afspraken gemaakt over een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Korting op je zorgverzekering voor leden NVDA bij IZZ

Als NVDA-lid kun je een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering afsluiten bij IZZ. Overstappen kan tot en met 31 december 2019.

Na 45 jaar doktersassistent met pensioen

Doktersassistent Ans Smit gaat op 1 januari 2020 met pensioen. Zij heeft dan 45 jaar als doktersassistent gewerkt én altijd in huisartsenpraktijk de Appel in Hilversum.

NVDA-appeltje voor Debbie Doekbrijder

Debbie Doekbrijder van de NVDA-regio Tilburg ontving uit handen van NVDA-voorzitter Kees Gillis het NVDA-appeltje.

Verandering diplomeringstraject triage

HDS-en hebben binnen hun koepelvereniging InEen besloten om het diplomeringstraject van triagisten te veranderen. Tussen 1 januari 2023 en 1 juli 2024 is er sprake van een overgangsregeling.

Wijzer met de meldcode

Er is een campagne met tips, ervaringen en aanbevelingen uit de praktijk voor professionals die werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling: ‘Wijzer met de meldcode’.

NU’91 wijst eindbod cao ziekenhuizen af

Na zeven onderhandelingsrondes kwam NVZ met een eindbod. Dit hebben NU’91, als onderhandelaar namens de NVDA, en de andere bonden afgewezen, onder andere vanwege de salarisparagraaf en de reiskostenvergoeding.

Vakblad De Doktersassistent februari 2023

Het nieuwste nummer van het vakblad de Doktersassistent ligt vanaf zaterdag in je brievenbus. NVDA-(student)leden kunnen het blad al online lezen. 

Doe je mee met de Digitale Leerweken 2023?

De Digitale Leerweken komen er weer aan van 6 februari tot en met 3 maart! Vier weken lang gratis, geaccrediteerde e-learnings volgen. Over partners informeren, sekspositiviteit en hoe seksuele gezondheid ook publieke gezondheid is.

Zanzu.nl: jouw helpende hand

Praten over anticonceptie of soa’s met niet-Nederlandstaligen: het is ontzettend belangrijk, maar hoe doe je dat? Zanzu.nl helpt jou als doktersassistent of praktijkondersteuner om jouw patiënten te woord te staan bij vragen over hun lichaam en seksualiteit.

Dagvoorzitter NVDA Congres: Kees Tol

De dagvoorzitter van het NVDA congres op 22 april is presentator, producer en acteur Kees Tol, bekend van onder andere The Dream, De 3 Sterren Camping en Homeward Bound.

NVDA in ViIla VdB op NPO Radio 1

NVDA in de media: ‘Een belangrijke rol van doktersassistenten is om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ze zijn goed opgeleid om ervoor te zorgen dat de huisarts die mensen als eerste ziet die als eerste zorg nodig hebben.’

NVDA in Dagblad Trouw

NVDA-voorzitter Linde Gonggrijp reageert in Trouw op de Patiëntenfederatie Nederland die vindt dat doktersassistenten niet moeilijk moeten doen als patiënten geen antwoord willen geven.

Voorzittersblog: Stop met bescheiden zijn!

NVDA-voorzitter Linde Gonggrijp heeft een blog geschreven. Deze keer: Stop met bescheiden zijn!

Tip 2: Zet kinderen niet in als tolk

Vaak lopen doktersassistenten in hun werk met patiënten met een migratieachtergrond tegen een taalbarrière aan. Tip 2: zet kinderen niet in als tolk.

Gastlessen Vista College Heerlen

Doktersassistent zijn is een beroep en geen functie. Dat was het motto van de NVDA gastlessen aan student-doktersassistenten bij Vista College in Heerlen, eerder deze maand. 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg