Maptest

Dit is tekst.

Dit is tekst.

 

Enquête cervixscreening

Werk jij in de huisartsenpraktijk? Wil jij de enquête invullen over cervixscreening van de NVDA en Bevolkingsonderzoek Nederland?

Geweld tegen hulpverleners = altijd celstraf!

De NVDA vindt dat geweld tegen hulpverleners altijd met een celstraf bestraft moet worden!

Loonsverhoging van minimaal 8% voor ziekenhuismedewerkers

Na maandenlang actievoeren en de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, hebben de vakbonden met de NVZ afspraken gemaakt over een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Korting op je zorgverzekering voor leden NVDA bij IZZ

Als NVDA-lid kun je een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering afsluiten bij IZZ. Overstappen kan tot en met 31 december 2019.

Na 45 jaar doktersassistent met pensioen

Doktersassistent Ans Smit gaat op 1 januari 2020 met pensioen. Zij heeft dan 45 jaar als doktersassistent gewerkt én altijd in huisartsenpraktijk de Appel in Hilversum.

Bijna twee derde van de Nederlanders bekend met Thuisarts.nl

Bijna twee derde van de Nederlanders kent de website Thuisarts.nl en van hen heeft ruim twee derde de site voorafgaand aan een huisartsbezoek bezocht. Dat blijkt uit een onderzoek van Thuisarts-initiatiefnemer NHG.

Herinnering: deadline aanvragen zorgbonus is dinsdag 27 juli 2021

Ook voor 2021 heeft de overheid besloten een zorgbonus uit te keren. Medewerkers in de huisartsenpraktijk komen hiervoor ook in aanmerking. De bonus is bedoeld voor medewerkers die in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021 een uitzonderlijke prestatie hebben verricht vanwege COVID-19, door onder uitzonderlijke omstandigheden zorg te blijven bieden.

Artsen zitten met overschot AstraZeneca

Hoogstwaarschijnlijk verdwijnen tienduizenden AstraZeneca-vaccins die bij huisartsen in de koelkast liggen in de prullenbak. In Nederland is geen vraag meer naar het vaccin, maar de prikken naar het buitenland vervoeren is verboden. Het gaat om vaccins die na een tegenvallende AstraZeneca-campagne zijn overgebleven bij huisartsen. Binnen Nederland is geen bestemming meer voor deze vaccins. Ze naar het buitenland transporteren mag niet, bevestigt een woordvoerder van de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ).

Campagne “Mijn baan in de praktijk” is 2 miljoen keer bekeken!

Een van de projecten waar de NVDA intensief aan mee heeft gewerkt is de arbeidsmarktcampagne “mijn baan in de praktijk”. Een campagne die mbo-, hbo-studenten en zij-instromers laat zien hoe waardevol en leuk het is om te werken in de huisartsenzorg. Met deze campagne laten wij in samenwerking met o.a. de SSFH de buitenwereld kennis maken met de verschillende banen in de huisartsenzorg en worden geïnteresseerden aangemoedigd een loopbaan in dit vakgebied te starten.

NHG mondneusmasker-adviezen voor patiënten en voor zorgverleners

Het NHG heeft haar adviezen over het dragen van mondneusmaskers in de huisartsenzorg aangepast. Het NHG adviseert te kijken naar de lokale/regionale prevalentie. Is die hoog, laat patiënten dan bij een bezoek aan de praktijk preventief een mondneusmasker dragen.

Uitstel voor herregistratie in verband met COVID-19

Door de coronamaatregelen zijn sommige doktersassistenten niet in de gelegenheid geweest om voldoende punten te behalen voor herregistratie in het Kwaliteitsregister of te voldoen aan de werkervaringsuren. Sinds 1 juni 2020 heeft Kabiz de regelingen omtrent herregistratie versoepeld waardoor je in aanmerking kunt komen voor Corona-uitstel.

Eerste doktersassistenten Hoornbeeck College geslaagd

9 studenten doktersassistent van het Hoornbeeck College in Kampen ontvingen hun diploma. Zij zijn de eerste lichting afgestudeerden van deze totaal nieuwe opleiding.

NVDA-felicitaties bij diploma-uitreiking Gilde College

Docente Lucielle van Wijlick ontving onze NVDA-ambassadeur Linda de Boer voor de diploma-uitreiking doktersassistenten bij het Gilde College in Venlo.

Felicitaties van de NVDA bij diploma-uitreiking Vista College

NVDA-ambassadeur Linda de Boer ging langs bij het Vista College in Heerlen om namens de NVDA de gediplomeerde doktersassistenten te feliciteren met hun behaalde diploma.

NVDA in NOS radio 1 Journaal

NVDA-voorzitter Kees Gillis sprak in de uitzending van NOS Radio 1 Journaal over wachttijden, korte lontjes bij patiënten en over werkdruk bij doktersassistenten.

Heb jij de gesprekskaart al gebruikt?

Met de gesprekskaarten kun je het gesprek aangaan met je leidinggevende over wat jij nodig hebt en hoe je leidinggevende jou daarbij kan helpen. Zo zorgen jullie samen voor de optimale werksfeer en meer werkplezier.

NVDA en BTN gaan samenwerken

Na constructieve gesprekken tussen De NVDA en de Beroepsvereniging Triagisten Nederland (BTN) gaan beide beroepsverenigingen op een aantal terreinen samenwerken.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg