• Home
  • Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Doktersassistenten in het kwaliteitsregister kunnen aantonen dat zij hun vak verstaan. Daardoor zien patiënten, werkgevers, beleidsmakers, politici en zorgverzekeraars dat ze met professionals te maken hebben die hun kennis en kunde op peil houden.

De NVDA verwacht dat op langere termijn het register zich vertaalt in een sterkere positie. De ambitie is dat de titel van doktersassistent uiteindelijk beschermd is op grond van artikel 34 van de Wet BIG. Dan mogen alléén zij die een diploma doktersassistent hebben zich doktersassistent noemen.

Schrijf je in!

Status

Bij het raadplegen van het register wordt de status aangegeven. Je ziet dan of de geregistreerde voldoet aan de opleidingseisen en kwaliteitseisen die de beroepsgroep stelt. De inschrijving heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Om na die vijf jaar kwaliteitsgeregistreerd te blijven, moeten doktersassistenten punten halen (100) en een minimaal aantal uren gewerkt hebben. Heb je een triage-diploma? Dan krijg je een aantekening in het register.

Portfolio

Houd je portfolio geregeld bij. Je kunt ook de data en de punten alvast invoeren zonder alle bewijslast zoals certificaten te uploaden. Dat kun je later doen. KABIZ controleert steekproefsgewijs de bewijslast. Je moet dan kunnen aantonen dat je de ingevoerde punten ook daadwerkelijk behaald hebt.

Documenten kwaliteitscriteria

Per 1 juli 2016 zijn de criteria op een aantal punten aangepast. Er vond een herregistratie plaats voor assistenten met een diploma ouder dan 1 juli 2011. Voor degenen die later zijn ingeschreven en een diploma hebben van ná 1 juli 2011 geldt een termijn van vijf jaar vanaf de diplomadatum.

Meer informatie?

Vragen?

Dossier (alleen voor leden)

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg