• Home
  • Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Het Kwaliteitsregister Doktersassistent ging 1 juli 2011 van start en heeft nu in 2017 meer dan 5500 aanmeldingen, waarvan 3100 kwaliteitsgeregistreerd.

Doktersassistenten die in het kwaliteitsregister staan, kunnen aantonen dat zij hun vak verstaan. Daardoor zien patiënten, werkgevers, beleidsmakers, politici en zorgverzekeraars dat ze met professionals te maken hebben die hun kennis en kunde continu op peil houden.

Per 1 juli 2016 vond een herregistratie plaats voor assistenten met een diploma ouder dan 1 juli 2011. Voor degenen die later zijn ingeschreven en een diploma hebben van na 1 juli 2011 geldt een termijn van vijf jaar vanaf de diplomadatum.

TIP: Houd je portfolio geregeld bij. Je kunt ook de data en de punten alvast invoeren zonder alle bewijslast zoals certificaten te uploaden. Dat kun je later doen. Kabiz controleert steekproefsgewijs de bewijslast. Je moet dan kunnen aantonen dat je de ingevoerde punten ook daadwerkelijk behaald hebt.

Per 1 juli 2016 werden de criteria op een aantal punten aangepast.

Documenten kwaliteitscriteria
Kwaliteitscriteria 2011 – 2016
Kwaliteitscriteria 2016 – 2021
Dispensatie- Herintreders regeling

Status
Bij het raadplegen van het register wordt de status aangegeven. Je ziet dan of de geregistreerde voldoet aan de opleidingseisen en kwaliteitseisen die de beroepsgroep stelt. De inschrijving heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Om na die vijf jaar kwaliteitsgeregistreerd te blijven, moeten doktersassistenten punten halen (100) en een minimaal aantal uren gewerkt hebben. Heb je een triage-diploma? Dan krijg je een aantekening in het register.

Ambitie
De NVDA verwacht dat op langere termijn het register zich vertaalt in een sterkere positie. De ambitie is dat de titel van doktersassistent uiteindelijk beschermd is op grond van artikel 34 van de Wet BIG. Dan mag niemand meer de werkvloer op zonder de opleiding voor doktersassistent te volgen.

Meer informatie? Ga naar:

Vragen? Ga naar FAQ Kwaliteitsregister of mail naar register@nvda.nl

 

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op