Friesland

vlag_Friesland

Welkom op de pagina van regio Friesland. Actieve leden in deze regio organiseren samen met het NVDA bureau in Utrecht nascholingen, contactavonden en/of geven gastlessen voor studenten op een ROC. Scholingen en contactavonden zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Zij ontvangen geen korting. Als je lid bent, kun je inloggen. Je krijgt forse korting op de activiteiten in jouw regio, hebt toegang tot het ledengedeelte en ontvangt vacatures, uitnodigingen en nieuwsbrieven in je mail.

Activiteiten en scholingen:

5 juni 2018: Scholingsbijeenkomst blaasdiagnostiek

De NVDA regio Friesland organiseert in samenwerking met Pathologie Friesland (Leeuwarden) een scholingsbijeenkomst over blaasdiagnostiek. Sprekers vanuit verschillende disciplines zullen jullie tijdens deze avond een presentatie geven over wat zij precies doen op het gebied van blaasdiagnostiek. Ook huisartsen zijn van harte welkom! Aanmelden kan voor 1 juni per e-mail. Meer informatie en aanmelden

19 april 2018 : Tekenbeet en ziekte van Lyme. Nieuwe ontwikkelingen in de reumatologie; de handscan

Vaak wordt u als doktersassistente als eerste geconfronteerd met vragen over een tekenbeet en erythema migrans. Welke adviezen horen hierbij en wat is het beleid bij een erythema migrans of (vermoedelijke) tekenbeet met mogelijke besmetting met Borrelia burgdorferi. Ook algemene adviezen ter preventie van een tekenbeet komen aan bod. Ontsteking in een gewricht wordt gekenmerkt door roodheid, zwelling en warmte. De veranderingen worden allemaal veroorzaakt door verandering in de bloeddoorstroming in het gewricht. De HandScan is een niet-invasief beeldvormend systeem waarbij de bloeddoorstroming in het gewricht wordt gemeten door middel van diffuse optische transmissietechniek.

Meer informatie

De nascholing: ‘De gynaecologische reis van een vrouw’.
Een mooie, complete en overzichtelijke nascholing, waarin alle aandoeningen/klachten en behandelingen in de verschillende leeftijdsfasen van de vrouw worden besproken.
De nascholing heeft inmiddels plaatsgevonden.

NVDA Regio Friesland organiseerde in samenwerking met Pathologie Friesland een scholingsbijeenkomst over mammadiagnostiek.
Wat gebeurt er met een vrouw die bij de huisarts komt met een knobbeltje in haar borst? Wat gebeurt er als zij wordt doorverwezen naar het ziekenhuis? Welk traject gaat zij in? Deze onderwerpen worden besproken in onze scholingsbijeenkomst over mammadiagnostiek. Sprekers vanuit verschillende disciplines zullen jullie tijdens deze avonden een presentatie geven over wat zij precies doen op het gebied van mammadiagnostiek en mammacare.

Nieuwsbrieven

2018
Nieuwsbrief 2018

2017
December 2017

2016
Mei 2016
December 2016

Scholing en evenementen

De NVDA komt naar je toe in Leeuwarden!
Leeuwarden
3-11
09:30 - 16:30 inschrijven
KNO - Knoop het in je oren
Heerenveen
8-11
19:00 - 21:45 vol
Communicatie met patiënten met niet zichtbare beperkingen
Leeuwarden
15-1
17:30 - 21:00 inschrijven

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op