• Home
  • De Ledenraad stelt zich voor

De Ledenraad stelt zich voor

De leden van de Ledenraad, het zogeheten ‘parlement’ van de NVDA, zijn doktersassistenten uit de praktijk. Hieronder stellen alle dertien zich, in willekeurige volgorde, aan je voor. Heb je een vraag, mail deze naar ledenraad@nvda.nl

“Ik werk sinds vijf jaar als doktersassistent en ik ervaar het werk als zeer waardevol. De doktersassistent is onmisbaar als het gaat om de praktische en administratieve ondersteuning, heeft eigen verantwoordelijkheid in de triage, en moet kundig eigen handelingen kunnen doen. Daarvoor is een goede opleiding, bijscholing en gepaste waardering van het vak nodig. In de Ledenraad kan ik daar actief een steentje aan bijdragen.”

Inge van den Boom, 57 jaar, huisartsenpraktijk in Amsterdam

 

 

“Sinds 1981 werk ik als doktersassistent en ik vind het nog steeds een mooi, uitdagend  vak. Na een aantal jaren in het NVDA-bestuur nam ik vier jaar geleden zitting in de Ledenraad. Ik hoop van harte dat het ooit zover komt dat alle inspanning beloond wordt en we eindelijk titelbescherming zullen krijgen.  Een mooie stap ter voorbereiding daarop, is het openstellen van ons kwaliteitsregister geweest. Nu de ‘politiek’ nog overtuigen van de noodzaak.”

Corrie Huppelschoten, 56 jaar, ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk

 

 

“Ik ben bij de Ledenraad gekomen om me sterk te maken voor het vak doktersassistent en met name de jonge en/of startende doktersassistent.”

Judith Ran, 24 jaar, huisartsenpraktijk in Kudelstaart

 

 

 

“Mijn motivatie om bij de Ledenraad te gaan was omdat ik verdieping zocht in mijn vakgebied. En in contact wilde komen met gelijkgestemde collega’s.”

Harriëtte van de Ven, 50 jaar, huisartsenpraktijk in Waalre

 

 

 

“Het is ongelofelijk leuk, interessant en leerzaam om te zien wat de vereniging allemaal (heeft) bereikt. Ons vakgebied is voortdurend aan veranderingen onderhevig. Hierop inspelen en vooruit blijven kijken zijn van belang. De NVDA zet ons beroep op de kaart. Daar hoop ik aan bij te kunnen dragen.”

Candy Smit, 48 jaar, leidinggevend/coördinerend doktersassistent in huisartsenpraktijk in Purmerend

 

 

 

“Nu werk ik op de poli dermatologie. Vanaf 1994 ben ik werkzaam als doktersassistent. Ik hoop de ontwikkelingen bij te houden en invloed te hebben op het mooie vak van doktersassistent.”

Annet Koopman, 44 jaar, Ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk

 

 

 

“In 2001 startte ik als assistent in een groepspraktijk in Huizen en sinds tien jaar ben ik hoofdassistent. Na 11 jaar lid te zijn van de NVDA wilde ik ook actief gaan meedenken en bijdragen. In de vier jaar dat ik in de Ledenraad zit, heb ik veel geleerd over de werkwijze van de NVDA.”

Alma ter Wal,  56 jaar, groepspraktijk Huizen

 

 

“In 2014 sloot ik mij aan bij de Ledenraad. Ik wist niet dat er zo veel achter de schermen van de vereniging gebeurde. Ongelooflijk en zo professioneel. Ik heb in al die jaren veel gezien, gehoord en gelezen en daar mijn vruchten van geplukt qua kennis en kunde. Het is mooi om van dichtbij mee te maken hoe onze vereniging zich inzet voor de profilering van onze beroepsgroep.”

Renée Amons, 60 jaar, eerstelijns gezondheidszorg bedrijf van het Ministerie van Defensie op de legerplaats Ermelo

 

 

“Als lid van de Ledenraad wil ik blijven meepraten over de ontwikkelingen binnen het vak van doktersassistent. Omdat ik werkzaam ben binnen de opleiding tot doktersassistent denk ik daar een waardevolle aanvulling te kunnen brengen.”

Monique Brouwer, 55 jaar, docent in opleiding bij het Kellebeek College in Roosendaal

 

 

 

“Deelname aan de Ledenraad ervaar ik als leuk en leerzaam. Hier kan ik mij inzetten voor waardering en transparantie binnen het vak, wat ik belangrijk vind. En, door het delen van mijn kennis en ervaring kan ik meer betekenen voor collega’s.”

Monique van Dongen, 55 jaar, huisartsenzorg in Dordrecht

 

 

 

“Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit van ons vakgebied gewaarborgd blijft, zowel voor de veiligheid van de patiënt als voor de organisatie van de gezondheidszorg in zijn geheel. Daarbij horen een goede opleiding en een goede waardering. Hierbij wil ik graag de vinger aan de pols houden en meedenken.”

Marianne Körner, 52 jaar, Budels Medisch Centrum, huisartsenprakijk Donders en van der Meer en huisartsenpraktijk Uitendaal

 

 

 

“Lidmaatschap van vakbonden en beroepsverenigingen, samen opkomen voor je werk, collega’s en beroep is me met de paplepel ingegoten. Arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving hebben mijn interesse en ik zet me in om hiervan zo goed mogelijk op de hoogte te zijn. Ik hoop hiermee in de Ledenraad iets voor onze beroepsgroep en collega’s te kunnen betekenen.”

Willy van Buren, 56 jaar, Sinds vijf jaar werkzaam als doktersassistent, momenteel parttime doktersassistent huisartsenpraktijk in Nieuwegein

 

 

“Sinds april 2017 zit ik in de Ledenraad van de NVDA. Ik ben graag betrokken bij dit prachtige vak. Ik probeer mij vooral in te zetten voor meer stageplekken en  doorgroeimogelijkheden voor doktersassistenten met ambitie.”

Barbara Jonk, 44 jaar, zelfstandig doktersassistent bij huisartsenpraktijken Noord-Holland

 

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op