• Home
  • FAQ CAO categoriën: ziekte

FAQ CAO

Alles uitvouwen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een WIA-uitkering?

Als je na 104 weken nog niet (volledig) aan het werk bent, kun je voor een WIA-uitkering in aanmerking komen.

Hierover ontvang je in week 88 bericht van het UWV. De uitkering moet je na uiterlijk 93 weken (ongeveer 1 jaar en 10 maanden) aanvragen. Aan de hand van het re-integratiedossier dat je met jouw aanvraag meestuurt, bepaalt het UWV of jij en jouw werkgever voldoende gedaan hebben aan je re-integratie. Als dit het geval is beoordeelt een verzekeringsarts van het UWV of je al dan niet (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt bent. Als dit zo is, bepaalt een arbeidsdeskundige wat voor werk je nog kunt doen. Hun bevindingen liggen uiteindelijk ten grondslag aan de aard en hoogte van je uitkering.

De werkgever kan je na de periode van 104 weken ontslaan, maar is daartoe niet verplicht. Er is dan extra tijd om te werken aan de re-integratie. Als je ontslagen wordt, neemt het UWV deze inspanning op zich.

 

Kan ik vervroegd een WIA-uitkering aanvragen?

Als je niet meer kunt werken en je naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer beter wordt, kun je éénmalig vervroegd een WIA-uitkering aanvragen.

Dit kun je doen van 13 – 68 weken na je eerste ziektedag. Je hebt een verklaring van je bedrijfsarts nodig waaruit blijkt dat je duurzaam en volledig arbeidsongeschikt bent. Je werkgever kan je helpen bij het indienen van de aanvraag. Kijk voor meer informatie op www.uwv.nl.

 

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg